Ik heb een bedrijfje


Ik heb een BEDRIJF -je …….. 

Je hebt wat…….?

Ja ik doe ook maar wat. Of ik doe dit erbij of ernaast dus geen fulltime business hoor!!!! Meestal wordt er dan nog bij gelachen ook alsof het hele ondernemen een grapje is.

Ik snap daar dus echt niets van. Maar ik hoor zo vaak hetzelfde voorbij komen dat ik af en toe denk dat ik aan grootheidswaanzin leid.

Waarom jezelf zo onderschatten en niet serieus nemen wat je doet?

In mijn brein werkt het zo dat als ik ergens voor ga of iets bedenk, ik dan een compleet plaatje voor me zie incl grote kantoren, hordes met fans en een rinkelende kassa.

Want als ondernemer hoor je meer dan 100 % achter je idee te staan. Als je er namelijk zelf niet in gelooft wie doet het dan wel? In ieder geval je klant niet. En ja ik geloof ook dat het niet aan komt waaien en dat het allemaal te maken heeft  met keihard werken. En volgens mij het belangrijkste ingrediënt een potje bluf, lef tonen en je soms een beetje groter voordoen dan je bent 🙂

Nadat ik een aantal jaar de workshop studio had uitgebouwd kwamen de evenementen op mijn pad en werd ik gevraagd om mijn organisatie talenten in te zetten op de grootste trend van toen namelijk een Ibiza-stijl-event. Ik was en ben er nog nooit geweest, maar kennelijk dacht de horeca ondernemer dat ik de juiste persoon was voor deze klus. Niet dat ik kon aantonen dat ik iets had gedaan in die richting want een heel dorp naar een event krijgen was natuurlijk wel even iets anders dan een workshop van 2 uurtjes organiseren maar hij had er alle geloof in dat ik een event organisator was die dit kon nailen. Had ik toen gezegd of twijfel getoont dat ik er over na moest denken of dat ik eigenlijk alleen een workshop studio had dan was deze klus aan mijn neus voorbij gegaan.

Of die keer dat ik gebeld werd door AVRO-TROS en dat ze vertelden dat ze iemand zochten die een productie kon doen voor tekenen met JIll en 1000 vip kinderen. En dat het ze leuk leek om samen te werken. Het komt dan geeneens in mijn hoofd op om te zeggen nou ik weet niet of mijn bedrijf dit wel aan kan. Nee ik zeg dan gewoon ja leuk moeten we doen.

Hoe ze bij terecht kwamen is me tot op heden nog steeds een raadsel maar wel een super leuke samenwerking van jaren gehad ondanks dat dit wederom een opdracht was die helemaal buiten mijn werkveld viel. 

Of dat er een groot bedrijf mailde dat ze een kerstevent met 500 medewerkers hadden en die moeten allemaal een workshop volgen heb je daar genoeg personeel voor?

Tuurlijk, kom maar door wat niet is kan geregeld worden, toch? Personeel? Ik had helemaal geen personeel en hoe kwam ik in hemelsnaam aan 20 mensen die mee wilden en die ook nog een workshop konden geven?

Tuurlijk zweette ik me de peentjes tijdens dat eerste event. Want stel dat er niemand op af kwam, of stel dat ik het voor zo ’n grote opdrachtgever zou verprutsen (wat een afgang en wat zou er met mijn naam gebeuren 🙁 ). Of stel dat ik geen mensen kon vinden en daar moest aangeven dat het niet ging lukken. Nou, ik noem maar wat horror scenario’s.

Maar meestal loopt het wel los en komt alles op het laatste moment gewoon goed en is iets doen wat buiten je comfort zone ligt ook gewoon een oefening in ondernemen.

Ik wil hierbij niet zeggen dat je nooit nee moet zeggen en dat je vooral moet doen wat jouw past maar jongens beloof me één ding geloof in je eigen kunnen en elke ervaring is er één, en doe mij nou een lol. Als er volgende keer iemand vraagt hoe het met je bedrijfje is. Dan zeg jij……..BEDRIJF en het is succesvol!!!