Van creatieve workshop naar online workshop


Van creatieve workshop naar online creatieve workshop

 

Waarom zou je dat willen en wat zijn de voor en nadelen hiervan?

 

Tijdens Corona popte ze ineens op,  de online creatieve workshops en cursussen. Veilig achter een scherm werden er diverse nieuwe hobby’s uitgeprobeerd. En werd er volop (noodgedwongen door ondernemers ) geëxperimenteerd om online workshops bij de mensen thuis te krijgen. Nu Corona verdwenen is blijven de online workshops uitermate populair en dat snap ik wel. Want het is een laagdrempelige manier om thuis te experimenteren met je eigen creativiteit. Daarnaast kun je het doen wanneer het jou uitkomt en zijn de prijzen vaak lager dan een live workshop.

 

Heb jij weleens nagedacht over het geven van een online workshop? Of misschien wil je wel een online cursus omgeving bouwen ter aanvulling op je live aanbod.

 

Hieronder wat tips om je merk te versterken met en door een online workshop of misschien wel online creatief platform.

 

De online creatieve workshop heeft natuurlijk als eerste voordeel dat je heel veel deelnemers bij elkaar kunt krijgen. Waar je vaak met een maximale bezetting zit op een live locatie is dat online natuurlijk helemaal anders. 

Je kunt gebruik maken van een online omgeving waarin misschien wel 200 deelnemers live kunnen aanhaken of misschien zet je wel video’s klaar die je deelnemers laat terugkijken.(onbeperkte deelname)

 

Kies voor meerdere fases in je cursus of workshop. Dan kun je met verschillende lessen werken. Een mooie manier ook om je aanbod uit te breiden van bijvoorbeeld een starters workshop naar een gevorderde workshop. Of maak een aanbod van hetzelfde onderwerp op detailniveau of uitbreidings tool. 

Ga je verschillende lessen aanbieden, zorg dan ook voor een opbouw naar het eindresultaat.

 

Zorg voor kwaliteit. Online werkt niet als de kwaliteit niet goed is. Met een goede telefoon of iPad kun je prima aan de slag maar denk ook aan kleding, achtergrond en het geluid. (dasspeld microfoon)

 

Zorg dat je je verdiept in de doelgroep. Wie kijkt de cursus?, wie volgt en doet mee? Stem je video’s en live-momenten daarop af. 

 

Maak gebruik van een goed platform. Dit is echt de basis van je cursus. Als de techniek niet werkt dan werkt je cursus of workshop ook niet. Investeer dus in een professioneel programma waar klanten makkelijk doorheen kunnen qua gebruik.

Ik raad Shopcrate aan met de speciale modules die helemaal gericht zijn op creatieve workshops en cursussen. Dit platform is zeer gebruiksvriendelijk en afgestemd op het gebruik voor creatieve ondernemers. 

 

Neem gerust contact op met ze om vrijblijvend te sparren over hoe jij van je fysieke workshops ook een online cursus kunt maken.

info@srproductions .nl